Kan du tilby utviklingsmuligheter og et bærekraftig arbeidsplass?

Konkurransen om den beste kompetansen blir stadig hardere. Det er kanskje ikke noe nytt, spesielt for de som jobber innen IT, bygg og andre ingeniørtunge bransjer. Å kunne tilby en bærekraftig arbeidsplass og gode utviklingsmuligheter er avgjørende for å tiltrekke seg de beste talentene.

Vi i rekrutteringsselskapet Worko hjelper rekrutterere med å gi tilbakemelding om kandidatenes opplevelse av rekrutteringsprosessen – data som gjør at du kan rekruttere flere og bedre kandidater i det lange løp. Hvordan selskapet oppfattes under rekrutteringsprosessen, er avgjørende for at kandidaten skal få et bilde av arbeidsplassen som venter, dersom han eller hun takker ja til å jobbe hos dere. 

Viktigheten av å tilby gode arbeidsbetingelser og utviklingsmuligheter er noe mange bedrifter forstår. Samtidig er det noen bedrifter som ikke lykkes med å formidle disse delene under rekrutteringsprosessen og under intervjuene med kandidatene. Da spiller det liten rolle hvor gode betingelser du har eller at du kan tilby en bærekraftig arbeidsplass og interessante utviklingsmuligheter. Hvis du ikke klarer å kommunisere det videre til kandidatene, vil de ikke velge deg og arbeidsplassen din, spesielt når de har mange valgmuligheter.

Tre tiltak for å fremheve den bærekraftige arbeidsplass som kandidatene kan forvente seg

  1. Forstå hvilke USP-er kandidatene legger vekt på. Du har helt sikkert flere unike USP-er på arbeidsplassen din som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Kanskje er det fordelene dine: at du tilbyr utviklingsmuligheter i form av mentorprogrammer eller muligheter for bonuser. Men for bedrifter og rekrutteringsledere kan det noen ganger være vanskelig å vite hva det er kandidatene faktisk legger vekt på i arbeidslivet – og hva som er avgjørende hvis de velger deg i rekrutteringsprosessen.
  2. Tilpass innholdet under intervjuene. Ved å justere innholdet i intervjuene basert på kandidatens interesser, øker du sjansen for at kandidaten ønsker å jobbe med deg. Dette er noe vi i Worko hjelper til med, for alle kundene vi jobber med på lang sikt for strategisk kompetansetilførsel. Ved at vi er en tredjepart, mottar vi informasjon fra kandidatene som du normalt ikke ville få som arbeidsgiver.
  3. Finn ut hvordan kandidatene oppfatter deg. Ved å få inn strukturert feedback fra kandidater danner vi et bedre bilde av hvordan kandidatene faktisk oppfatter deg og arbeidslivet du kan tilby. Slik kan du skape en bedre kandidatopplevelse. Workos data viser at det er en sammenheng mellom god kandidatopplevelse og organisk vekst.

Worko gir støtte gjennom hele rekrutteringsprosessen. Kontakt Worko her!