Systemutvikler

Worko har lang erfaring med å rekruttere systemutviklere. Digitaliseringens fremferd har ført til et stort underskudd av systemutviklere på markedet. Den største utfordringen for våre kunder er å finne riktige kandidater på det tidspunktet hvor de trengs. I løpet av de senere årene har vi ansatt hundrevis av systemutviklere til konsulentfirmaer, produktselskaper og IT-avdelinger.

Vi er et rekrutteringsbyrå som kan rekruttering av utviklere

Worko har kontinuerlig kontakt med systemutviklere som jobber på prosjektbasis, og hver dag kartlegger vi når kandidatene avslutter sine prosjekter. Tilgangen til denne informasjonen er det som forenkler arbeidet jo lenger vi jobber med hvert kundeoppdrag.

Dyktige systemutviklere er ekstremt etterspurte og er ofte leie av å bli nedringt for prosjekter som de ikke har noen interesse av. De vil ha tekniske utfordringer og være med på en stimulerende reise som er meningsfull og spennende for nettopp dem. Ved å formidle fordelene ved dere som arbeidsgiver – deres prosjekter, hvilke problemer dere løser daglig – når vi ut med et tilpasset budskap til systemutviklerne. Derfor kan Worko rekruttere de skarpeste utviklerne.

I et arbeidsmarked som virkelig er arbeidstakerens marked, blir det ekstra viktig å jobbe med proaktiv rekruttering. Å bygge en kontinuerlig strøm av interesserte og kvalifiserte kandidater letter rekrutteringen både i dag og i fremtiden, og gir kunden en fleksibilitet som tradisjonelle rekrutterere ikke kan tilby.

Worko kommuniserer på riktig nivå med utviklere, og ved hver kontakt kartlegger vi når det er aktuelt å bytte jobb, noe som gjør at vi har full oversikt over hvem som er tilgjengelig og åpen for å bytte arbeidsgiver. Vår erfaring har gitt oss kunnskap om hva utviklere ønsker å vite og høre for å ville komme på et første intervju. Da det er store kunnskapsforskjeller mellom generalister og systemutviklere, fungerer Worko som mellomledd slik at begge sidene forstår hverandre. Vi gir systemutviklere den bakgrunnsinformasjonen de trenger om de tekniske utfordringene og potensialet som et prosjekt har, og på den måten finner vi frem til riktig talent på kundens vegne.

 

På jakt etter unik kompetanse?

Vi har tilgang til passive kandidater. Våre rekrutterere hjelper deg med å finne riktige forutsetninger og skaper større tilstrømning av intervjuklare kandidater kontinuerlig og over tid.

Aztek innså at kandidatene de søkte ikke var aktive arbeidssøkere

Aztek lagde en rekrutteringspipe anpasset årets tilvekstbehov. Sånn her ansetter de passive kandidater før de har begynt å søke jobb