Støtte under hele rekrutteringsprosessen

På det gamle arbeidsmarkedet takket som regel alltid kandidaten ja til et jobbtilbud. På det nye arbeidsmarkedet møter arbeidsgiverne helt andre forutsetninger.

Worko støtter dere under hele rekrutteringsprosessen

  • Rådgivning og coaching som gjør dere til kandidatenes neste arbeidsgiver
  • Hjelper dere med å få og bruke strukturert feedback fra kandidater

Kravene til fordeler, lønn, utviklingsmuligheter og ansettelsesforhold fortsetter å øke. Våre tjenester hjelper deg med å unngå at du ikke kommer helt i mål med nettopp den kandidaten som du vurderer høyest. Dette fører til at dere oftere rekrutterer de rette kandidatene, og til mindre bortfall fra rekrutteringsprosessen.

Rådgivning og coaching som gjør dere til kandidatenes neste arbeidsgiver

Ettersom vi er en tredjepart for dere, får vi den informasjonen som dere ikke får, men som er viktig for at dere skal komme dere hele veien frem til ansettelse. Når vi jobber langsiktig med våre kunders strategiske levering av kompetanse, er denne støtten alltid inkludert. Informasjonen hjelper dere med å: fortsette å være en attraktiv arbeidsgiver, justere innholdet i intervjuene basert på kandidatenes interesser, og øke ansettelsen av de rette menneskene.

Hjelper dere med å innhente og benytte strukturert feedback fra kandidater

Vi tilbyr dere å innhente strukturert feedback fra kandidater. Dette gir dere innsikt i hvordan kandidatene oppfatter dere og gjør at dere i større grad tiltrekker dere og til slutt ansetter passive kandidater. Våre data viser at det er en sammenheng mellom god kandidatopplevelse og organisk vekst. Ta kontroll over denne informasjonen og bruk den til å utvikle en stadig bedre rekrutteringsprosess.

Vi hjälpte Betonmast att öka effekten i sin rekrytering som skapade en snabb tillväxt

Betonmast grundades i Norge och etablerade sig i Sverige 2014. Målen för tillväxt var ambitiösa och kraven på medarbetarna var höga, ta reda på mer om detta case.

Läs mer här

2018 fattade Westcode Solutions beslut om att växa

När det var dags för tillväxt så hade man engagerat traditionella rekryteringsföretag. Men kandidaterna hade inte den rätta kompetensnivån.

Läs mer här