Teknologi og innovasjon skal trekke flere unge til byggebransjen

Det er ingen hemmelighet at byggebransjen står overfor tøffe tider. Med en gjennomsnittsalder på 42,5 år blant ansatte er det ingen tvil om at byggefirmaer vil tørste etter ny arbeidskraft de neste 20 årene. Samtidig har antall jobber økt med 50 % og antall jobber har økt med 14 % siden 2014. Hvordan dette gapet kan fylles, kan du lese om i denne artikkelen.

Et av problemene på arbeidsmarkedet i byggebransjen er at unge mennesker ikke er så tiltrukket av bransjen at de søker seg dit. Dermed blir det en stor utfordring med å tiltrekke seg fagarbeidere. Derfor bør selskapene prioritere å tiltrekke seg ung kompetanse.

Det finnes flere strategier for å få flere unge mennesker til å søke seg til byggebransjen.

Ny teknologi og innovasjon

Ved å bruke tid på innovative løsninger med den nyeste teknologien, vil man som bedrift garantert bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

En rapport fra Associated General Contractors of America viste at nesten en fjerdedel av alle byggefirmaer i dag bruker de nyeste løsningene i bransjen: roboter, droner, 3D-skrivere og GPS-styrte maskiner. Disse teknologiske hjelpemidlene betyr at smarte byer forventes å gjøre byggeprosjekter stadig mer komplekse i fremtiden.

Med blant annet fotgjengersensorer for WiFi-aktivert belysning vil det være behov for høyere teknisk kunnskap blant byggefirmaer, noe som bør appellere til nye, unge teknologiinteresserte arbeidere. Bedrifter som ikke holder tritt med digitaliseringen, vil fortsette å ha problemer med rekrutteringen.

Arbeidsbasert læring

En annen måte å finne kompetanse på er å tilby muligheter for arbeidsbasert læring. Bedrifter kan med fordel utvide sin tilnærming til kompetanse og potensiale, samtidig som de er modige nok til gradvis å utvikle mennesker på stedet med for eksempel workshops, coaching og mentorprogrammer.

Regelmessige læringsmuligheter i løpet av arbeidsuken viser at selskapet bryr seg om den personlige og profesjonelle utviklingen av ansatte, noe som på lengre sikt vil øke sannsynligheten for at de ansatte vil trives og bli værende.

Vi i Worko hjelper våre kunder med råd og coaching som gjør deg til kandidatenes neste arbeidsgiver. Ta kontakt med oss i dag!