5 tips om hvordan du lykkes med å intervjue passive kandidater

I bransjer med stor mangel på kandidater, er de mest kompetente kandidatene ofte passivt på jakt etter arbeid. De kan vurdere å bytte jobb – men bare hvis det riktige tilbudet dukker opp. I Worko har vi tilgang til passive og intervjuklare kandidater. I dette innlegget gir vi deg fem tips om hvordan du lykkes med å intervjue passive kandidater og få dem til å ønske å ta steget og begynne å jobbe med deg:

 1. Bli kjent med kandidaten
  Lag et bilde av kandidaten og vedkommendes situasjon. Finn ut hva som ikke føles 100 % riktig i den nåværende rollen og hvilke faktorer som kan lokke dem til å bytte arbeidsgiver.
 2. Selg deg som arbeidsgiver
  Bruk historiefortelling til å bygge historien om dere som bedrift. Fremhev bedriftskulturen, utviklingsmulighetene og fordelene ved å jobbe hos dere.
 3. Forbered møtet
  Når du har bestilt et møte med en passiv kandidat, må du huske på at de ikke aktivt har søkt på jobben. Ditt første møte er ikke et klassisk jobbintervju, men en mulighet for dere til å bli kjent med hverandre.
 4. Under møtet
  Husk at kandidatene intervjuer deg like mye som du intervjuer dem. Unngå å stille de klassiske intervjuspørsmålene før det er en reell interesse mellom begge parter. Vær oppmerksom på at kandidaten også har spørsmål til deg, og svar ærlig på disse mens du sakte selger deg inn som arbeidsgiver. Målet er å få kandidatene til å føle seg verdsatt, uten at det blir for anstrengt.
 5. Bruk tid på å kommunisere med kandidaten
  Å bytte arbeidsplass er en stor beslutning, spesielt hvis man ikke har søkt på jobben.
  Gi kandidaten tid til å tenke over tilbudet, og ta kontakt ved jevne mellomrom. Når kandidaten viser interesse, er det viktig å ikke hale ut prosessen. Da er det bedre å slå til med en gang!

Worko har tilgang til passive kandidater som ikke er ute etter en jobb akkurat nå, men som er villige til å bytte hvis noe bedre dukker opp.