Rekruttere Systemutviklere

Jeg kan hjelpe deg med å ligge et skritt foran med rekruttering av systemutviklere.
Snakk med Jon

Systemutviklere kan jobbe med både backend- og frontend-systemer og er attraktive på arbeidsmarkedet. Roller som ligger nært systemutviklere, er system investigator, systemanalytiker, systemdesigner, systemarkitekt eller systemtester – avhengig av hvilket område du spesialiserer deg på. Vi hjelper deg med å rekruttere riktig systemutvikler her.

Systemutviklere utarbeider og utvikler data- og IT-systemer eller deler av dem. De utvikler alt fra maskinvare- eller maskinrelaterte systemer, såkalt backend (for eksempel økonomisystemer og systemer for å styre industriproduksjon) til mer brukerorienterte systemer, såkalte frontend (for eksempel nett- eller mobilbaserte tjenester). Programmering er ofte kjernekompetansen i systemutviklerens arbeid.

Andre yrker som kan betraktes som varianter av systemutviklere, er programvareutviklere og applikasjonsutviklere, som er ansvarlige for mer avgrensede deler av systemer. Også webutviklere er en variant av systemutviklere, som utvikler nettapplikasjoner og andre systemer som har nettet som «klient» – det vil si utstyret som ligger nærmest kunden.

Systemutviklere har vanligvis høyere utdanning med spesialisering innen data, for eksempel en systemvitenskapelig utdanning eller en sivilingeniørutdanning med data som hovedområde. De jobber ofte i team, i nær kontakt med kunder og andre som skal bruke systemet.

Worko spesialiserer seg på rekruttering av systemutviklere i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, ettersom vi kun bruker velutviklede proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen systemutvikling når du trenger dem. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere systemutviklere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede systemutviklere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    Systemutviklere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Vi kartlegger våre kunders kompetansebehov for hele året for lettere å kunne starte en rekrutteringsprosess i god tid og redusere risikoen for feilrekruttering. Vi holder fortløpende kontakt med programvaretestere som kan være av interesse for dere i fremtiden. Les mer om hvordan du rekrutterer proaktivt her.

Vil du ha hjelp til å løse mangelen på systemutviklere? Kontakt oss!