Rekruttere Programvaretestere

La meg fortelle deg hvordan du kan ligge et skritt foran når du rekrutterer programvaretestere.
Snakk med Didrik

Kravene til apper, nettsteder og IT-systemer blir stadig høyere, noe som har ført til økt behov for programvaretestere. For å rekruttere programvaretestere i tide og finne de som drives av konstant utvikling, er det viktig å holde seg ett skritt foran. 

At det er stor mangel på programvaretestere, er et faktum. Nettsteder og programmer skal fungere på forskjellige nettlesere og enheter, håndtere mange besøkende uten å krasje og leve opp til forventningene om brukervennlighet. Kontinuerlig kvalitetssikring og vedlikehold kan være det som avgjør om virksomheten er vellykket eller ikke. Derfor spiller programvaretestere nå en viktig rolle i organisasjoner.

Programvaretestere jobber med kvalitetssikring, noe som krever en god analytisk evne. De jobber også med å utvikle brukbare løsninger som de må kunne kommunisere videre på en pedagogisk måte for å drive komplekse samarbeid fremover. De må begrunne når tester skal utføres og hvilke løsninger som vil forbedre opplevelsen av programvaren.

Worko spesialiserer seg på rekruttering av programvaretestere i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og benytter kun velutviklede proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene når dere trenger dem. Vi støtter dere i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter vekstplanen for deres bedrift.

3 tips for å rekruttere programvaretestere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede programvaretestere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    Programvaretestere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Vi kartlegger våre kunders kompetansebehov for hele året for lettere å kunne starte en rekrutteringsprosess i god tid og redusere risikoen for feilrekruttering. Vi holder fortløpende kontakt med programvaretestere som kan være av interesse for dere i fremtiden. Les mer om hvordan du rekrutterer proaktivt her.

Vil du ha hjelp til å løse mangelen på programvaretestere? Kontakt oss!