Rekruttere .NET-utviklere

Jeg hjelper deg med å rekruttere .NET-utviklere!
Snakk med Didrik

Etterspørselen etter .NET-utviklere øker i takt med den teknologiske utviklingen. Å tiltrekke seg talenter på dette området er for mange bedrifter en stor utfordring, men ved å rekruttere proaktivt i stedet for reaktivt, skapes betydelig bedre forutsetninger for rekruttering av .NET-utviklere. 

En .NET-utvikler har et av IT-sektorens mest innovative oppdrag og besitter en avansert teknisk ekspertise som er en verdifull ressurs for å drive utviklingen av organisasjonen fremover. De jobber mye med backend og også litt frontend når de utvikler databaser, administrerer skylagring på en sikker måte og designer og utformer programvare, nettsteder og apper.

De jobber hovedsakelig i .NET Framework, Core tradisjonell webutviklnig (ASP.NET og MVC), databaser som SQL Server, .NET Core og Entity Framework. Det er også bra hvis de tidligere har jobbet med Frontend-rammeverk som Angular, React eller Vue.js.NET Blazor AWS / Azure / Google Clouds CD / CI SCRUM, RUP, UML eller lignende arbeidsmetoder.

Les om rekruttering av bygningsingeniør.

Worko spesialiserer seg på rekruttering av .NET-utviklere i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen datateknologi. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere .NET-utviklere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede .NET-utviklere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    .NET kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.