Rekruttere Java-utvikler

Jeg hjelper deg med å rekruttere din neste Java-utvikler!
Snakk med Atle

Flere og flere trenger å rekruttere Java-utvikler, da Java er et av verdens største programmeringsspråk. Java brukes på stort sett alle plattformer: mobiltelefoner, datamaskiner og spillkonsoller. Etter hvert som Java implementeres i flere og flere systemer, er det stadig flere selskaper som velger å bruke det som programmeringsspråk. 

Java-utvikler jobber som programmerere og skriver kode primært i Java. De lager forskjellige typer programvaresystemer, alt fra serverbaserte backend-systemer og webløsninger til ulike innebygde systemer og mobilapplikasjoner.

Programmer og metoder som Java-utvikler bruker, er Java SE/EE Spring Framework/Spring Boot Versioning (GIT) Containers (Docker/Kubernetes) Mikrotjenestebaserte arkitekturdatabaser som MySQL, NoSQL og Oracle. Det er også godt å ha kunnskap om Frontend-rammeverk som Angular, React eller Vue Cloud-løsninger som AWS, Azure eller Google Cloud DDD TDD Scrum, Kanban eller SAFe.

Worko spesialiserer seg på å rekruttere Java-utvikler i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen Java når dere trenger dem. Vi støtter dere i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere Java-utvikler

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede Java-utvikler sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    Java-utvikler kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.