Rekruttere IT-prosjektledere

La oss vise deg hvordan du kan ligge et skritt foran med rekruttering av IT-prosjektledere!
Snakk med My

Etterspørselen etter IT-prosjektledere er høy, og alt tyder på at det vil fortsette å være slik i fremtiden. Worko, et rekrutteringsselskap som spesialiserer seg på IT-bransjen, gir sine beste tips om hvordan man rekrutterer en attraktiv kompetanse som IT-prosjektleder. Vi gir også tips om hvilke egenskaper vellykkede IT-prosjektledere ofte har til felles.

IT-prosjektlederen har det overordnede ansvaret for å drive teknologiprosjekter fremover. Prosjektene gjelder IT-systemene som folk vil jobbe med i fremtiden. Derfor er det viktig å ta initiativ og ansvar.

En vellykket IT-prosjektleder er god til å ivareta kundens beste og forstå hva som vil fungere best for kunden. De må ha en god evne til å samarbeide med andre, og det er en fordel hvis de genuint trives med å lede team slik at gruppen utvikler seg i riktig retning. En god IT-prosjektleder hjelper alle medlemmer av teamet med å vokse.

Worko spesialiserer seg på rekruttering av IT-prosjektledere i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen IT. På den måten støtter vi bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere IT-prosjektledere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede IT-prosjektledere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    IT-prosjektledere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.