Rekruttere IT-arkitekt

Jeg hjelper deg med å rekruttere din neste IT-arkitekt!
Snakk med Kim

Etterspørselen etter IT-kompetanse er stor, ikke minst når det gjelder seniorroller som IT-arkitekt. Vi i Worko spesialiserer oss på rekruttering i IT-bransjen og gir våre beste tips for rekruttering av IT-arkitekter.

IT-arkitekter – som også kan kalles nettverksarkitekter – designer, distribuerer og vedlikeholder datasystemer for bedrifter, organisasjoner og individuelle brukere. Deres jobb er å vurdere bedriftens eller individets systemkrav og designe skalerbare datanettverk for å oppfylle spesifikasjonene.

De er edderkoppen i nettet og holder oversikt over IT-strukturen i bedriften eller organisasjonen. Derfor trenger de en svært god forståelse av hvordan virksomheten fungerer. En IT-arkitekt som virkelig liker å være “edderkoppen i nettet”, er derfor spesielt ettertraktet blant arbeidsgivere. IT-arkitekten har ofte den viktige rollen som bindeledd mellom utviklerne og brukerne av teknologien. I sitt daglige arbeid har de ofte kontakt med mange forskjellige roller og må være flinke til å kommunisere.

Worko spesialiserer seg på rekruttering av IT-arkitekter i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen datateknologi. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere IT-arkitekt

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede IT-arkitekter sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    IT-arkitekter kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.