Rekruttering av IT og teknologi kompetanse – vi hjelper deg med å finne din nye kollega 

Vi hjelper deg med å IT-rekruttering og finner de riktige kandidatene til å fylle behovet i bedriften din. Det er avgjørende at du har den nødvendige IT-kompetansen på din arbeidsplass, fordi verden blir bare mer og mer digital. Det er dessuten høy etterspørsel etter de gode kandidatene. Dette vet de også selv – de kjenner markedet, sin verdi og stiller derfor høye krav til deg. Sammen med Worko får du hjelp til å rekruttere de aller beste kandidatene og den nødvendige verktøykassa for å tiltrekke dem. 

Finn nye kolleger med de riktige IT-kompetansene 

Vår hverdag blir stadig mer digitalisert, og behovet for dyktige IT-spesialister vokser i tråd med dette. For å henge med i utviklingen på markedet, trenger du den riktige IT-kompetansen i bedriften din. Worko hjelper deg med å rekruttere de riktige medarbeiderne til din bedrift, som ikke bare er flinke, men som passer naturlig inn på arbeidsplassen. 

Det er dessuten stor konkurranse om denne kompetansen. Kandidatene med den riktige kompetansen innen IT og teknologi kjenner sin verdi, og vet at deres kunnskap og ferdigheter er høyt etterspurt. Derfor er det viktig å kunne tilby kandidatene en god arbeidsplass. 

Worko er en solid partner til din IT-rekruttering 

Rekruttering av personer med IT-kompetanse er ikke enkelt. De er hva vi kaller passivt arbeidssøkende, som innebærer at de kun er interessert i å bytte jobb hvis de får et bedre tilbud et annet sted. Du må kunne overgå hva de har på sin nåværende arbeidsplass. Disse IT-spesialistene er bevisste på sin kompetanse og vet derfor at de kan stille krav til arbeidsgiver eller ansettelsesform. Dette krever en bestemt tilnærming til rekruttering, som Worko kan bistå med, ettersom vi opererer som en mellommann mellom deg og kandidaten.

Kandidatene har ofte allerede en jobb eller et oppdrag, og så må derfor kunne tilby de noe attraktivt for at de skal vurdere å flytte til din arbeidsplass. Dette dreier seg om arbeidsoppgaver, fleksibel arbeidstid, goder eller lønn. Hele 82% av personer som jobber innenfor IT og teknologi er tilbøyelige til å bytte jobb hvis de blir tilbudt noe bedre. Hos Worko samler vi de aller beste kandidatene og setter dere i kontakt, slik at du slipper å rekruttere på egen hånd. 

Vår tilnærming til rekruttering innen IT og teknologi 

Når man rekrutterer innen IT og teknologi er det viktig å tilpasse rekrutteringsmetodene til de potensielle kandidatene. Du trenger kompetente kandidater og disse kandidatene krever mer av deg – derfor må du være proaktiv og tenke nytt om hvordan du skal rekruttere de aller beste kandidatene. Vi anbefaler at du betrakter rekruttering på årsbasis, framfor kun ved behov. Kandidatene du ønsker, bytter kun jobb når timingen er riktig, og du kan derfor ikke regne med å rekruttere stykkevis. Du må heller rekruttere kontinuerlig og samarbeide med oss for å sikre fortløpende rekruttering. Les om strategisk kompetansetilførsel for å lære mer om proaktiv rekruttering. 

Hyppig kommunikasjon mellom deg og dem – sammen med oss 

Vi i Worko er avhengig av en tett dialog med deg, slik at vi kan bli kjent med din bedrift og dine behov for rekruttering. Når vi kjenner dine behov godt, kan vi hjelpe deg bedre og mer effektivt. Når vi kommuniserer godt, kan du lettere forklare hvilke egenskaper og ferdigheter du leter etter. Dette gir oss bedre forutsetninger for å finne de riktige kandidatene. 

Vi jobber datadrevet 

At vi jobber datadrevet, innebærer at vi prioriterer å samle inn, forvalte, analysere og gjøre tilgjengelig informasjon som brukes til å ta beslutninger eller løse oppgaver. Vi analyserer for eksempel dine kompetansebehov og potensielle kandidater i starten av rekrutteringsprosessen. I samarbeidet med oss, visualiserer vi behovet for å planlegge langsiktig og for levedyktig vekst. 

Vi er din støttespiller i hele rekrutteringsprosessen 

Vårt mål er alltid å finne riktig lagspiller til ditt lag. Vi sørger for at du skal få den riktige kompetansen innen IT og teknologi som du trenger. Worko ønsker dessuten å bygge relasjoner mellom kunder og kandidater, blant annet for å kunne finne kandidater fra en bestemt målgruppe eller med bestemte ferdigheter. Det er som sagt mange passive arbeidssøkere i IT- og teknologibransjen, og vi har en unik tilgang på disse. Når vi rekrutterer sørger vi alltid for å skreddersy rekrutteringsprosessen for å garantere og finne en kvalifisert kandidat. 

Les hvordan vi jobber med rekruttering innenfor byggebransjen. 

Slik hjelper vi deg med rekruttering 

Vi hjelper deg langs hele rekrutteringsprosessen. Ettersom vi har kontakt med både deg og potensielle kandidater, har vi tilgang på viktige opplysninger som du ikke kan finne på egen hånd. Denne informasjonen er avgjørende for at du sømløst kan bevege deg gjennom rekrutteringsprosessen fra kartlegging til ansettelse. Vi hjelper deg for eksempel med å forbli en attraktiv arbeidsgiver og med å tilpasse intervjuet til kandidaten. Les mer om viktige aspekter ved rekruttering, samt fallgruver du vil unngå, i vår rekrutteringsblogg. 

Rekruttering trinn for trinn 

Vi jobber trinnvis sammen med deg for å sikre en solid rekruttering av den kompetansen du trenger innenfor IT og teknologi. Vi starter alltid med en workshop sammen for å kartlegge dine behov. Vi ønsker å finne de beste forutsetningene for at din bedrift skal fungere optimalt. Deretter fastsetter vi hva slags kandidat du ønsker, herunder hvilken målgruppe du vil rekruttere fra. Vi i Worko er der kandidatene befinner seg, og har siden 2011 kontinuerlig utvidet vårt nettverk av arbeidssøkere og potensielle kandidater. 

Vi tar kontakt med relevante kandidater og sørger for å følge opp kontakten, ettersom arbeidstakere innenfor IT og teknologi kjenner sin verdi og vet at det er stor etterspørsel etter dem. Vi informerer blant annet om hvordan din bedrift er det rette stedet for dem. Det er kun de best kvalifiserte kandidatene vi anbefaler å kalle inn til intervju. Vi kvalitetssjekker dem med andre ord på forhånd. Vi hjelper deg med å kalle inn til intervju, men selve intervjuet utfører du og dine kolleger selv. Når det er sagt, hjelper vi alltid ved behov, og er tilgjengelige for rådgivning og oppfølgning etter intervjuene. Vårt mål er at IT-rekrutteringen skal foregå så sømløst som mulig. 

Disse kompetansene hjelper vi deg med å finne 

Det er flere bedrifter som etterspør diverse IT-kompetanse og vi opplever en økende interesse fra bedrifter til våre tjenester. De etterspør blant annet utviklere og prosjektledere. Få en fullstendig oversikt i listen: 

Vi hjelper deg med rekruttering av diverse kompetanse innenfor IT og teknologi. Vi i Worko hjelper deg i Oslo, Bergen, Trondheim eller hvor du enn befinner deg i Norge. Vi er til stede i hver by og besvarer behovet ditt – ta kontakt med oss for å høre mer i kontaktskjemaet nederst på siden. 

Rekrutteringsprosessen blir enklere og bedre sammen med Worko

Vi er eksperter på å rekruttere spesialister – når du samarbeider med oss, kan du være trygg på at vi gjør vårt ytterste for å rekruttere den IT-kompetansen du behøver. Det er en komplisert bransje, men heldigvis har vi i Worko et stort nettverk og lang erfaring med strategisk rekruttering. Vi tilpasser alle løsninger din bedrift og veileder deg gjennom hele rekrutteringsprosessen. Vi skreddersyr, rekrutterer og kvalifiserer etter dine behov.