Rekruttere Fullstack-utviklere

La oss forklare mer om hvordan vi hjelper deg å ligge et skritt foran med å rekruttere de rette fullstack-utviklerne.
Snakk med Celine

Etterspørselen etter fullstack-utviklere fortsetter å øke i takt med den teknologiske teknologiutviklingen. Å rekruttere fullstack-utviklere har blitt en utfordring der tradisjonell rekruttering ikke lenger gir resultater. Derfor hjelper vi deg med å utvikle rekrutteringen din og holde deg ett skritt foran konkurrentene.

En fullstack-utvikler jobber med både frontend- og backend-utvikling og trenger avanserte ferdigheter innen koding. Innen frontend har Fullstack-utvikleren som mål å oppnå best mulig design for en knirkefri brukeropplevelse, og sikre at nøkkelfunksjonene og grensesnittene er brukervennlige. Innen backend jobber de med databaser og servere for å sikre riktig informasjonsflyt og datasikkerhet.

En fullstack-utvikler må vite hvordan man koder mange forskjellige programmeringsspråk som brukes til programvare- og webutvikling, og bør mestre blant annet HTML, CSS, avansert, Javascript, Backend-utvikling, programmeringsmetodikk, UX og design. Jobben krever gode problemløsningsferdigheter for å teste apper og løse problemer og feil.

Worko spesialiserer seg på å rekruttere fullstack-utviklere over hele Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen fullstack. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere fullstack-utviklere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede fullstack-utviklere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    fullstack-utviklere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.