Rekruttere Backend-utviklere

Jeg hjelper deg med å rekruttere backend-utviklere!
Snakk med Kim

Rekruttering av backend-utviklere er en stor utfordring for selskaper i dag fordi etterspørselen etter rollen er så stor, og den øker stadig i takt med utviklingen av teknologi. Derfor jobber vi for å hjelpe deg med å holde deg et skritt foran når du rekrutterer innenfor teknologibransjen.

En backend-utvikler er ansvarlig for serveren, programkoden og datastrukturene til nettsteder og tilhørende apper. De jobber vanligvis som en del av et team av front- og fullstack-utviklere for å bygge og vedlikeholde nettsteder fra bunnen av.

En vellykket backend-utvikler bør ha kunnskap i Java, Python, C3 og SQL. De trenger også flere soft skills og må være vant med å jobbe fleksibelt eller med DevOps. Ettersom de skal jobbe med prosjektledere, frontend-utviklere og lignende, er teamarbeid en viktig ferdighet for en backend-utvikler.Worko spesialiserer seg på å rekruttere Backend-utviklere. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen teknologi. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for å rekruttere backend-utviklere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede backend-utviklere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    Backend-utviklere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.