Rekruttere Arbeidsledere

Jeg hjelper deg med å rekruttere veiledere.
Snakk med Sebastian

At det kan være vanskelig å rekruttere arbeidsledere i bygg og anlegg, er ikke noe nytt. De er vanligvis allerede i gode stillinger og ser sjelden etter en ny jobb. Men ved hjelp av proaktiv rekruttering er det mulig å få den rette kompetansen på plass i tide. 

Arbeidsledere fører tilsyn med bygging i prosjekter og overvåker aktiviteten på arbeidsplassen. De leder byggeteamet, sørger for at helse- og sikkerhetsforskrifter følges og at arbeidet fullføres etter planen. Arbeidsledere bidrar også til å utarbeide kontrakter, ha kontakt med underleverandører og leverandører, samt øvrige administrative oppgaver.

Fremtidsutsiktene for byggeledere er gode. Det er allerede mangel på dem, samtidig som den generasjonen som er best representert i rollen, snart går av med pensjon. De mottar allerede mange jobbtilbud mens deres nåværende arbeidsgivere gjør sitt beste for å få dem til å bli.

Worko spesialiserer seg på å rekruttere arbeidsledere innen bygg og anlegg. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonell rekruttering, da vi kun bruker proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene. Vi støtter bedrifter i det strategiske arbeidet med å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan. 

Les om rekruttering av byggingeniør.

Hvordan skal bedrifter lykkes med å rekruttere arbeidsledere i bygg og anlegg?

  1. Jobb proaktivt med rekruttering 
    I dag er det viktig å rekruttere proaktivt, ut fra det behovet du vet vil oppstå. Tidligere kunne byggefirmaer starte rekrutteringen når behovet oppsto, og kandidatene takket ofte ja til jobbtilbudet. Dette er vanskeligere i dag, hvor konkurransen om kompetanse har økt betydelig. Proaktiv rekruttering skaper betydelig bedre forhold enn hvis man er ute i siste øyeblikk. 
  2. Se på det årlige kompetansebehovet for arbeidsledere innen bygg og anlegg
    Hvor langt inn i fremtiden bør du planlegge å være proaktiv nok i rekrutteringen av arbeidsledere i bygg og anlegg? Vi i Worko anbefaler at du ser minst ett år frem i tid. Vær strategisk og ta hensyn til prosjekter, leveranser og eventuelle endringer innen bedriften, avdelingen eller forretningsområdet. På denne måten kan vi finne ut hvordan det generelle behovet vil se ut, og vi kan sikre at selskapet får en jevn strøm av gode kandidater gjennom hele året.
  3. Hold jevnlig kontakt med kandidatene
    En forutsetning for å rekruttere proaktivt er å sikre at det allerede er klare kandidater som kan begynne å jobbe når behovet oppstår. Dette sikrer vi ved å ha kontinuerlig kontakt med en rekke kandidater. Når vi er i kontakt med dem, kartlegger vi også tilgjengeligheten deres. En potensiell kandidat kan være midt i et prosjekt, eller har nylig skiftet jobb, og er kanskje ikke interessert i å bytte arbeidsplass akkurat nå. Derimot kan det være aktuelt når prosjektet er ferdig, eller når kandidaten har jobbet et par år på den nye arbeidsplassen. Vi i Worko har oversikt over når interessante kandidater kan vurdere å bytte jobb – enten det er et par måneder eller et par år frem i tid.

Vi i Worko vet når kandidatene kan tenke seg å bytte jobb, enten det er nå, om et par måneder eller et par år fremover. Se hvordan Worko jobber strategisk med rekruttering i bygg og anlegg.