Rekruttere apputviklere

Jeg hjelper deg med å rekruttere apputviklere!
Snakk med Edin

Ifølge EU vil det være behov for rundt fem millioner apputviklere i løpet av de neste årene. Bransjen utvikler seg raskt, og for å kunne rekruttere riktig apputviklere er det viktig å ligge ett skritt foran. Her forklarer vi hvordan du gjør det.

Apputviklere, som også kan kalles programvareutviklere eller software developer, utvikler og endrer kildekoden for programvareapplikasjoner. Disse applikasjonene har som formål å hjelpe kunder med dataoppgaver eller programmer.

Kort forklart blir apper for iOS-enheter vanligvis utviklet i programmeringsspråket Swift, mens apper for Android-enheter vanligvis utvikles i Kotlin. Du kan også bruke rammeverkene React Native- eller Flutter, som fungerer for både iOS og Android – men med noen begrensninger for grafikkintensive apper. Vi hjelper deg med den typen apputvikler du trenger, avhengig av hvilken app du bruker.

Worko spesialiserer seg på å rekruttere apputviklere i Norge. Vi har tilpasset oss dagens rekrutteringsklima og ligger ett skritt foran tradisjonelle rekrutteringsselskaper, idet vi kun benytter proaktive metoder for å levere de riktige kandidatene innen teknologi. Vi støtter bedriftene i deres strategiske arbeid for å tilpasse ressursene og rekrutteringen etter deres vekstplan.

3 tips for rekruttering av apputviklere

  • 1. Rekrutter proaktivt
    Proaktiv rekruttering gjør det mye lettere å få riktig utvikler på plass i tide, sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen etter at det akutte behovet er oppstått. Se på dine årlige kompetansebehov: Hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La dette være veiledende for kompetanseforsyningen, slik at du får en jevn strøm av passende kandidater.
  • 2. Ta kontakt med potensielle kandidater kontinuerlig
    Ettertraktede apputviklere sitter ofte i attraktive jobber allerede. Derfor er det du som må ta kontakt med dem. Ta kontakt fortløpende for å sikre at de ikke glemmer bedriften din, og for å holde oversikt over når de er tilgjengelige. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan de være interessert i å bytte jobb senere.
  • 3. Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene 
    Apputviklere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver må du forstå kandidatens preferanser og tilpasse tilbudet best mulig.

Det er vanskelig å tiltrekke seg kandidater innenfor yrker med stor mangel på arbeidskraft. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gjennomgå strategien for kompetansetilførsel. Les om hvordan Worko rekrutterer strategisk i IT-sektoren.