Har du strategien som kreves for å rekruttere fremtidige programvaretestere?

Brukernes krav til apper, nettsteder og IT-systemer blir stadig høyere, noe som igjen fører til et økt behov for dyktige programvaretestere. For å lykkes med å tiltrekke kandidater i tide og finne dem som drives av konstant utvikling, er proaktiv rekruttering alfa omega.

Det er et faktum at det er stor mangel på programvaretestere. Nettsteder og programmer skal fungere på forskjellige nettlesere og enheter, håndtere mange besøkende uten å krasje og leve opp til forventningene til brukervennlighet. Kontinuerlig kvalitetssikring og vedlikehold kan være det som avgjør om virksomheten lykkes eller ikke. Derfor har programvaretestere fått en selvskreven nøkkelrolle i bedrifter. Den beste løsningen for å sikre kompetansen din nå og i fremtiden er å rekruttere proaktivt.

Kartlegg kompetansebehovet for hele regnskapsåret, så blir det lettere å starte rekrutteringsprosessen i god tid og dermed redusere risikoen for feilrekruttering. Sørg også for å ha kontinuerlig kontakt med programvaretestere som kan være av interesse for deg i fremtiden. De har vanligvis allerede gode jobber, men er sannsynligvis åpne for et jobbskifte hvis de tilbys noe bedre. Vi i Worko kontakter proaktivt passive kandidater for å finne ut når de mest passende personene vil være tilgjengelige. Les mer om hvordan du rekrutterer proaktivt her.

Worko spesialiserer seg på IT-bransjen. Vi vet hvilke kompetanser og sertifiseringer som er ønskelige for programvaretestere, men også hvilke personlige egenskaper som er minst like viktige for å lykkes med arbeidet.

Tre nødvendige egenskaper for programvaretestere

  • Løsningsorientert: Kvalitetssikring krever gode analytiske evner. Programvaretestere må finne frem til strukturerte og nøyaktige løsninger. Som rekrutteringsleder bør du derfor teste kandidatens problemløsningsevne under rekrutteringsprosessen.
  • Nysgjerrig: Avgjør om kandidaten har en nysgjerrig tilnærming. Programvaretestere må ha interesse av å finne ut hvordan ting henger sammen og hvordan forskjellige systemer kommuniserer med hverandre. I tillegg vil denne yrkesgruppen stadig være nødt til å lære nye ting etter hvert som programvare utvikler seg og ny teknologi dukker opp.
  • Pedagogisk. Evnen til å kommunisere på en pedagogisk måte er en ettertraktet egenskap blant programvaretestere. For å drive komplekse samarbeid fremover, er det viktig å kunne begrunne når tester skal utføres og hvilke løsninger som vil forbedre opplevelsen av programvaren.