Lesing og lytting som gir deg inspirasjon

Tre lesetips

Artikkel: Ta vare på deg selv for å kunne ta vare på andre

Som HR-leder er det viktig å holde seg både fysisk og mentalt frisk. Til tross for at HR-avdelingene ofte har et overordnet ansvar for å sikre at de ansatte trives, er det mange som glemmer å inkludere seg selv i regnestykket. Ved å innføre mer «self care» i hverdagen kan HR-lederen følge tommelfingerregelen om å «først ta vare på seg selv for deretter å ta vare på andre» – og bli en enda mer effektiv leder.

Les hele artikkelen her: https://www.hrmorning.com/articles/hr-self-care/ 


Bok: Facilitera

«Facilitering»: tilretteleggelse – å støtte en gruppe slik at de oppnår de målene og resultatene de ønsker, ved å fokusere på prosessen – er et verktøy som alle sjefer og ledere bør ha i verktøykassen. Det synes Anna Gullstrand, som har skrevet boken Facilitera! om akkurat dette emnet. Boken ble kåret til årets HR-bok under HR-gallaen 2020.

Bestill boken på Adlibris eller Bokus


Artikkel: Selvledelse for teamet – viktigere enn noensinne?

Hjemmekontor har medført nye utfordringer for både sjefer og medarbeidere. For sjefene har det vært vanskelig å lede på avstand, mens mange medarbeidere har hatt problemer med å orientere seg i denne nye virkeligheten. I denne teksten fra Chef gir Sofia Brax, lederkonsulent innen HR og bærekraft, sine 7 beste tips for hvordan du kan fremme selvledelsen i ditt eget team.

Les hele artikkelen her: https://chef.se/7-steg-till-sjalvledarskap-ditt-team/


Tre lyttetips:

Podcast: HR Talks

HR Talks Podden er spesifikt rettet mot HR-ledere eller sjefer som har interesse for disse spørsmålene. Podden fokuserer spesielt på HR-spørsmål som bidrar til transformasjon og vekst innen svensk næringsliv. Gjennom intervjuer og samtaler med senior HR-ledere, bedriftsledere og utvalgte eksperter gis det ulike perspektiver på utfordringene som finnes innenfor dette området i dag. Hver uke kommer et nytt avsnitt med en konkret utfordring og ny gjest, så her er det massevis av inspirasjon å hente!

Les mer og lytt her: https://hrtalks.se/


Podcast: All Hands

Katelin Holloway fra Initialized Capital inviterer administrerende direktører, seniorsjefer og HR-innovatører for å diskutere aktuelle emner innen HR i podden All Hands. Podden har som mål å bygge en bro over gapet mellom HR og business, og utforsker hva det betyr å anvende prinsippet «People First», og hvorfor det ikke bør oppfattes som et hinder, men snarere en forutsetning for å lykkes i en bedrift.

Les mer og lytt her: https://lattice.com/all-hands-podcast


Podcast: HR Digitaliseringspodden

Den som jobber med HR og personalspørsmål eller som leder og føler seg usikker på digitalisering og teknologi, kan få mye ny kunnskap i HR Digitaliseringspodden. Podden tar opp spørsmål, begreper og fenomener knyttet til digitalisering, skytjenester, Big Data og kunstig intelligens, og hvordan det kan kobles til HR.

Les mer og lytt her: https://poddtoppen.se/podcast/1479098064/hr-digitaliseringspodden