Asplan Viak

Et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer.Selskapet har i snart 60 år bistått med tverrfaglig rådgivning og analyser til offentlig og privat virksomhet.

Asplan Viak ville nå ut til passive kandidater

Kandidatene de fant gjennom eget nettverk og annonsering, var ikke nok til å innfri kundens forventninger

Asplan Viak forstod at kandidatene med det ønskede kompetansenivået ikke søkte jobb aktivt og satt trygt og godt hos sine nåværende arbeidsgivere. Dessuten er det flere andre bedrifter som søker samme type kompetanse, noe som gjør at disse kandidatene blir enda mer ettertraktet. Målet de satte seg, var å øke antall intervjuer slik at de i mindre grad måtte takke nei til kunder.

Rekrutter kandidatene som ikke søker jobb

Riktig storytelling og hundrevis av kontakter til kandidater resulterte i flere intervjuer og ansettelser

Etter å ha skreddersydd et budskap om fagmiljøet innen VVS på Asplan Viak ble de kontaktet av ingeniørene som egnet seg best for tjenestene. Dette gjorde at kandidater som ikke hadde tenkt å søke jobb, ble interessert i å gå på intervju. Følelsen av det sterke fagmiljøet ble enda sterkere under intervjuprosessen, noe som førte til at flere riktige kandidater ble ansatt.

  • Kandidatpipe som säkrar framtida tillväxt – över 90 kvalificerade tjänstemän kartlagda och kvalificerade

  • 15 intervjuer och 4 anställningar

  • Erfarenheter om vilket budskap som attraherar kandidater till framtida rekryteringar

“Worko har levert langt bedre kandidater enn de andre rekrutteringsbyråene vi har brukt. Kandidatene har riktig innstilling og er faglig sterke.”

Runar Strömsvåg, Department manager – Asplan Viak

På jakt etter unik kompetanse?

Vi har tilgang til passive kandidater. Våre rekrutterere hjelper deg med å finne riktige forutsetninger og skaper større tilstrømning av intervjuklare kandidater kontinuerlig og over tid.