Egenskapene hos vellykkede IT-prosjektledere – og så rekrutterer du dem!

Etterspørselen etter IT-prosjektledere er stor, og alt tyder på at det vil fortsette å være slik i fremtiden. Worko, et rekrutteringsfirma som spesialiserer seg på IT-bransjen, gir sine beste tips om hvordan man rekrutterer en attraktiv kompetanse som IT -prosjektleder. Videre gir vi tips om hvilke egenskaper vellykkede IT-prosjektledere ofte har til felles.

Worko er eksperter på rekruttering innenfor ingeniørdominerte bransjer, hvor etterspørselen generelt er større enn antall tilgjengelige kandidater. Vår metode er å rekruttere proaktivt og å holde kontinuerlig kontakt med kandidater som enten er tilgjengelige nå, eller som kan vurdere å bytte jobb om for eksempel seks måneder eller et år. På den måten har vi alltid en stor mengde dyktige kandidater for kundene vi jobber med. Les mer her om hvordan Worko jobber!

Etterspørselen etter IT-prosjektledere er stor. Ettersom de er så attraktive på arbeidsmarkedet, står selskaper og rekrutterere ofte overfor det problemet at de mest attraktive kandidatene allerede har sikre og gode jobber, hvor de ofte har mange fordeler fordi arbeidsgiveren ikke ønsker å gi slipp på dem. Ved å ha kontinuerlig kontakt med kandidater og kartlegge tilgjengeligheten, holder vi i Worko øye med når attraktive kandidater kan tenke seg å bytte jobb. Hvis de for eksempel kan tenke seg å bytte jobb om seks måneder, når deres nåværende prosjekt er fullført, så er vi klare over det. På den måten får du muligheten til å rekruttere den beste kandidaten, ikke bare den som tilfeldigvis er tilgjengelig når du har annonsen ute.

Men hvilke kvaliteter må en IT-prosjektleder ha for å lykkes i rollen? Her er en liste over noen av de viktigste egenskapene du bør se etter når du rekrutterer en IT-prosjektleder:

  • IT-prosjektledere bør like å lede en gruppe:  IT-prosjektledere må ha en god evne til å samarbeide med andre, og det er en stor fordel hvis de virkelig liker å lede team og sikre at gruppen utvikler seg i riktig retning. En god IT-prosjektleder hjelper alle teammedlemmer til å vokse.
  • Brenner for å utforme fremtidens IT-systemer: Prosjektene som IT-prosjektlederen driver, er de IT-systemene som folk skal jobbe med i fremtiden. En IT-prosjektleder som er motivert og lidenskapelig opptatt av nettopp det, for å være med på å lage systemene som folk vil bruke i fremtiden, er ofte vellykket i sin rolle.
  • Er flink til å ta initiativ – og ivareta kundens beste: IT-prosjektlederen har det overordnede ansvaret for å drive prosjektet fremover. Derfor er det viktig å ha evnen til å ta initiativ og å jobbe selvstendig. Samtidig er en vellykket IT-prosjektleder flink til alltid å ivareta kundens beste og forstå hva som til syvende og sist vil fungere best for kunden.