Hvordan går det med høstens rekruttering?

Nå er høsten for alvor i gang, og vi håper at du er klar til å takle alle utfordringene for planlagte prosjekter. Høstenkan bety mer mobilitet i arbeidsmarkedet, der mange kandidater har hatt tid til å tenke på arbeidssituasjonen i sommerferien, og velger å bytte jobb.

Det er også mye som tyder på at økonomien begynner å komme seg, og i takt med dette kan det være funksjoner i virksomheten din som trenger forsterkning.  Men på et konkurransepregetarbeidsmarked kan det være vanskelig å finne talenter, spesielt når flere selskaper står overfor lignende kompetansebehov. For å unngå å komme i en situasjon der du mangler den rette kompetansen, er det viktig å sørge for at behovene er sikret.

Her er noen tips om hva du kan gjøre for å komme raskt og enkelt i gang

  • Analysere kompetansebehovene. Begynn med å lage en kompetanseoversikt der du gjennomgår hvilken kompetanse som for øyeblikket er tilgjengelig blant dine eksisterende ansatte på arbeidsplassen, hvilke egenskaper og kompetanseområder du drar mest nytte av for øyeblikket og trenger å utvide, samt hvilke hull som må fylles. Har du oversikt over skjulte talenter på arbeidsplassen din? Det kan hende at dine nåværende ansatte har utdannelse eller tidligere arbeidserfaring som bedriften din kan ha stor nytte av. 
  • Skjerp tilbudet. Husk at det ikke bare er du som skal velge kandidat – kandidaten skal også velge deg som arbeidsgiver. Beskriv verdien du som arbeidsgiver skaper for de ansatte. Fremhev ting som bedriftskultur, engasjerende arbeidsoppgaver, utviklingsmuligheter, fordeler og andre verdier du tilbyr dine ansatte. Jobb gjerne med historiefortelling og benytt anledningen til å formidle ditt unike tilbud.  
  • Optimaliser sjansene dine. På dagens konkurransepregede arbeidsmarked holder det ikke bare å sette ut en annonse og håpe på det beste. Det er viktig å sørge for at du når ut i de riktige kanalene der kandidatene befinner seg. Tenk på hvilke kanaler som passer best til å finne kandidatene du leter etter. Her er det viktig å huske at mange kandidater ikke aktivt leter etter jobber. De er kanskje fornøyde med sin nåværende arbeidsgiver, men vil være åpne for å bytte jobb hvis den riktige muligheten dukker opp. Med våre løsninger kan du nå kandidater før de begynner å søke på en ny jobb. Kontakt oss i Worko, og vi hjelper deg med å finne og kontakte de passive kandidatene.

Worko hjelper deg og organisasjonen din med å løse dine kompetansebehov og finne de riktige kandidatene til rett tid. Vi er eksperter på rekruttering innen bygg, IT, teknologi og andre aktivitetsområder der kandidatene består av passive jobbsøkere, som ingeniørdominerte bransjer.

Vi ønsker deg en flott start på høsten og håper å høre fra deg!