Hvordan finne kandidater i medarbeidermarkedet

Å rekruttere proaktivt er å sikre dine fremtidige ferdighetsbehov ved å være ett skritt foran.

Slik oppnår du vellykket rekruttering i det nye arbeidsmarkedet

Trinn én er å kartlegge kompetansen bedriften din trenger i fremtiden. Ikke akkurat nå, men i nær fremtid. 

I mange tilfeller begynner en rekrutteringsprosess først etter at behovet har oppstått. Med vår lange erfaring innen rekruttering i bransjer der det er høy konkurranse om talenter, vet vi at det er altfor sent. Det kan ta flere måneder fra behovet oppstår til en person er på plass og fullfører onboardingen.

Jobbe med proaktiv rekruttering

Med vår proaktive rekrutteringstjeneste møter du fortløpende kandidater som vi allerede har valgt ut basert på deres kompetansenivå og tilgjengelighet. Sørg for å jobbe proaktivt og identifisere fremtidige kompetansebehov ved regelmessig å gjennomgå hvilken kompetanse selskapet mangler for tiden og hvilken kompetanse som må oppfylles i fremtiden. 

Fokus på kontinuerlig rekruttering

Siden mange potensielle kandidater allerede er i jobber de liker, er de ikke aktivt på jakt etter jobb, noe som gjør det vanskeligere å finne en perfekt kandidat som er tilgjengelig akkurat når du rekrutterer og legger ut en annonse. Derfor er det viktig å gå gjennom det samlede kompetansebehovet over en lengre periode, og jobbe med kontinuerlig rekruttering, i stedet for bare i korte perioder.

Jobber langsiktig

Noen ganger finner du en perfekt kandidat som du ønsker å rekruttere, men som er midt i et prosjekt eller nettopp har startet en ny jobb, og som derfor ikke er tilgjengelig. Vi i Worko har en horisont som strekker seg flere år frem i tid når vi bygger våre kandidatbaser. Det betyr at vi vet når en bestemt kandidat som for tiden er opptatt, kan vurdere å bytte jobb, enten det er om noen måneder eller flere år. 

Worko er et rekrutteringsbyrå som jobber med proaktiv rekruttering. Les mer her om hvordan vi jobber!