Hvordan rekruttere IT-bransjens tusenkunstnere – Full-stack utviklere

Full-stack-utviklere tilhører en av IT-bransjens mest etterspurte yrkesroller. Allsidigheten som full-stack-utviklere besitter, gjør at de fyller en viktig funksjon på de fleste utviklingsområder. For å sikre behovet for kompetanse er det viktig å bruke riktig metode.

Å ha en full-stack-utvikler på plass internt som mestrer både front-end og back-end og ser på databaser og servicemiljøer som sin hjemmebane, ville være en uvurderlig ressurs, ikke sant?

Løsningsorienterte full-stack-utviklere med et ønske om å videreutvikle sin kunnskap gjennom hele yrkeskarrieren,forventes fortsatt å være ettertraktet på markedet i fremtiden. Vi i Worko er spesialister på levering av ferdigheter innen IT og vet at det er utfordrende å rekruttere når det er hard konkurranse. Det beste du kan gjøre som rekrutteringsleder, er å tilpasse strategien din etter situasjonen. Her kan du lese mer om Workos syn på rekruttering innen IT.

Hva bør du gjøre for å tiltrekke deg full-stack-utviklere? Vi gir deg tre gode råd:

  • Utvikle en strategisk plan for kompetansetilførsel: Ta vare på dine årlige kompetansebehov – hvilke leveranser, prosjekter og endringer står du overfor? La dette veilede din kompetanseforsyningsplan slik at du rekrutterer proaktivt. På denne måten skapes det betingelser for en jevn tilstrømning av kvalifiserte kandidater, og du trenger ikke få panikk hvis en stilling plutselig må fylles på grunn av oppsigelse, sykefravær eller noe annet.
  • Ta kontakt med potensielle kandidater fortløpende: Ettertraktede kandidater har vanligvis attraktive jobber, og derfor må du ikke forvente at de kommer til å søke. Det er opp til deg å kontakte dem. Kontakt dem kontinuerlig for å sikre at de husker din bedrift og for å kartlegge tilgjengeligheten. Selv om timingen ikke er riktig akkurat nå, kan kandidaten vurdere å bytte jobb senere hvis du fanger interessen.
  • Tilpass jobbtilbudet etter kandidatene: Heltidsutviklere er bevisst på sin verdi på markedet og har ofte allerede gode arbeidsforhold og fordeler med arbeidsgiveren. For å tiltrekke kandidater til din bedrift, må du derfor gjøre deg kjent med det de krever og skreddersy tilbudet så godt du kan ut fra dette. Visste du for eksempel at hele 35 % av svenskene sier nei til jobber hvis det ikke er mulig å jobbe hjemmefra?

La Worko hjelpe deg med å løse mangelen på ferdigheter – kontakt oss i dag!