Bygningsplanlegger og konstruktør

Våre kunders største utfordring ved rekruttering av bygningsplanleggere er å matche arbeidsgivernes rekrutteringsbehov med kandidatenes tilgjengelighet. Vår erfaring med å rekruttere bygningsplanleggere og konstruktører er at de fleste ønsker å fullføre sine nåværende prosjekter før de påbegynner et nytt. Dette innebærer at kandidater kun er tilgjengelige en kort periode, når de akkurat er i ferd med å avslutte et prosjekt.

Vi er et rekrutteringsfirma som forstår fremgangsfaktorene som kreves for å rekruttere bygningsplanleggere og konstruktører

Det er vanskelig å få tak i rett kompetanse, og ettertraktede kandidater har oftest mange arbeidsgivere å velge mellom når det oppstår en mulighet for å bytte. Ettersom det er arbeidstakernes marked, er det viktig å jobbe på arbeidstakernes premisser for å tiltrekke seg talent.

Hver uke har Worko kontakt med hundrevis av bygningsplanleggere. Hver gang finner vi ut når kandidaten avslutter sitt nåværende prosjekt og vedkommende er interessert i et jobbskifte. Det gir oss en unik oversikt over mulige kandidater og et innblikk i bevegelsene i dette markedet som ingen andre kan måle seg med. Derfor kan Worko raskt og effektivt fange opp disse passivt arbeidssøkende kandidatene på et tidlig tidspunkt, før de er ute på arbeidsmarkedet igjen. Å ligge et skritt foran ved å ha tilgang til informasjon om når kandidatene avslutter sine prosjekter er en avgjørende faktor for å kunne sette seg vekstmål både for inneværende år og de neste årene.

De fleste av våre kunder jobber proaktivt med rekruttering av konstruktører, noe som innebærer at Worko har fortløpende kontakt med relevante profiler for kommende prosjekter. Vi bygger en rekrutteringsbase som letter rekruttering når behovet oppstår, og vi har et pool av kvalifiserte kandidater som kunden kan velge mellom. Det er viktig å fange kandidater mellom prosjekter og jobbe proaktivt slik at de som rekrutteres, er de som har den beste kompetansen, ikke de som tilfeldigvis er tilgjengelige. På den måten slipper kundene våre unødvendig stress og rekrutterer de beste, og ikke bare de som er tilgjengelige der og da.

Asplan Viak ville nå ut til senior kompetanse

Målet som sattes opp var å øke antall intervjuer for å unngå å takke nei til kunder.

 

Les videre her.

På jakt etteren rekrutteringsløsning som sikrer dere tilgang til kompetanse i dag og i morgen?

Vi har tilgang til passive kandidater. Våre rekrutterere hjelper deg med å skape de rette forutsetningene for større tilstrømning av intervjuklare kandidater – kontinuerlig og over tid.