Mangel på byggingeniører? Etterspørselen etter deres ferdigheter er høy i de fleste områder av byggebransjen

Byggingeniører er etterspurt i de fleste deler av byggebransjen. For eksempel innen områder med eiendom, vann og kloakk, veier og broer. Worko gir deg tips om hvordan du som bedrift eller rekrutteringssjef lykkes med å ansette en ettertraktet byggingeniør.

Etterspørselen etter byggingeniører, sammen med at byggingeniørene som er på arbeidsmarkedet ofte allerede har en god og stabil jobb, gjør at konkurransen om kompetanse er stor. Vi i Worko er eksperter på rekruttering i ingeniørtunge industrier, inkludert byggebransjen. Les mer om Worko her!

Når du rekrutterer ettertraktede ferdigheter, for eksempel byggingeniør, er det viktig å være proaktiv. I stedet for å begynne å rekruttere når behovet oppstår, anbefaler vi i Worko at du jobber med strategisk kompetansetilførsel. Vi gjør dette ved å analysere sammen med våre kunder hvordan det totale årlige behovet for f.eks. en byggingeniør ser ut, og rekrutterer proaktivt ut fra det. På denne måten har vi alltid kandidater klare, og dermed sikrer vi at vi starter og fullfører rekrutteringene i tide.

Derfor er etterspørselen etter byggingeniører så stor:

  • Lang og vanskelig utdannelse. Utdannelsen for byggingeniører er relativt lang. Det er riktignok en attraktiv utdannelse, men også tøff, noe som betyr at mange hopper av underveis.
  • Det er mye som bygges. Boligbyggingen har gått i et høyt tempo de siste årene, en utvikling som forventes å fortsette. Det betyr at behovet for byggingeniører i byggebransjen fortsatt vil være stort.
  • Pensjonister i bransjen. Det forventes et stort antall pensjonister i byggebransjen de neste årene. På sikt betyr dette at behovet for arbeidskraft og konkurranse om ferdigheter vil bli enda større i fremtiden.

Kontakt Worko hvis du trenger å rekruttere en byggingeniør! Når vi rekrutterer proaktivt, kartlegger vi kandidatenes tilgjengelighet. Vi har oversikt over både byggingeniørene som kan vurdere å bytte jobb nå, og de som kan vurdere å gjøre det om et år. Det betyr at vi alltid har gode kandidater klare, uansett når du trenger det.