Slik lykkes du med å tiltrekke deg arbeidsledere innen bygg og anlegg

At det kan være vanskelig å finne de riktige ferdighetene for roller i byggebransjen, er ikke noe nytt. Arbeidsledere innen bygg har vanligvis allerede gode stillinger og søker ikke aktivt etter arbeid. Men ved hjelp av proaktiv rekruttering er det mulig å få den rette kompetansen på plass i tide.

Les mer om proaktiv rekruttering – hvis du trenger å ansette arbeidsledere innen bygg og anlegg.

For de som for tiden utdanner seg til arbeidsledere, ser fremtiden lys ut. I byggebransjen har behovet for personell økt, og et stort ansatt folk i bransjen forventes også å gå av med pensjon i nærmeste fremtid.

Fremtidsutsiktene for arbeidsledere er gode – men det kan bli desto vanskeligere for arbeidsgivere å finne rett kompetanse. Arbeidsledere vil ha mange tilbud å velge mellom i fremtiden – samtidig som deres nåværende arbeidsgivere vil gjøre det de kan for å holde på dem.

Hvordan skal bedrifter da lykkes med å tiltrekke seg arbeidsledere innen bygg og anlegg? Vi i Worko er eksperter på rekruttering i byggebransjen. Nedenfor gir vi våre tre beste tips:

  • Jobbe proaktivt med rekruttering: Tidligere har det vært mulig for selskaper i byggebransjen å rekruttere reaktivt. Når behovet har oppstått, har bedrifter relativt raskt og enkelt funnet nye kandidater, som har takket ja til jobbtilbudet. Men dette blir stadig vanskeligere nå, ettersom konkurransen om kompetanse har økt. Derfor bør selskaper i dag rekruttere proaktivt, basert på behovet de vet vil oppstå. Det gir mye bedre forutsetninger sammenlignet med å være ute i siste liten.
  • Sikre det årlige kompetansebehovet for arbeidsledere innen bygg og anlegg: Hvor langt inn i fremtiden bør du planlegge å være tilstrekkelig proaktiv i rekrutteringen? Vi i Worko anbefaler at du ser ett år frem i tid, og rekrutterer ut fra det årlige behovet. Når vi i Worko samarbeider med selskaper, har vi en strategisk diskusjon hvor det tas hensyn til prosjekter, leveranser og eventuelle endringer i bedriften, avdelingen eller forretningsområdet. På den måten finner vi ut hvordan det samlede behovet vil se ut, og sikrer dermed at selskapet får en jevn tilstrømning av gode kandidater gjennom året.
  • Ha jevnlig kontakt med kandidatene: En forutsetning for proaktiv rekruttering er å sikre at det allerede når behovet oppstår, finnes kandidater som kjenner selskapet og er interessert i å jobbe der. Vi i Worko sikrer dette ved å ha fortløpende kontakt med kandidater. Når vi er i kontakt med dem, kartlegger vi også tilgjengeligheten. En potensiell kandidat kan være midt i et prosjekt, eller har nettopp byttet jobb, og er kanskje ikke interessert i å bytte jobb akkurat nå. Imidlertid kan det være aktuelt når prosjektet er fullført, eller når kandidaten har jobbet et par år på den nye arbeidsplassen. Vi i Worko har oversikt over når interessante kandidater kan vurdere å bytte jobb, uansett om det er et par måneder eller et par år fremover.