Hvordan rekruttere ettertraktede app-utviklere

Ifølge EU forventes det om lag fem millioner apputviklere om et par år. Bransjen utvikler seg raskt, og for å lykkes med å tiltrekke seg de riktige kandidatene er det viktig å tilpasse rekrutteringsmetoden. Her går vi gjennom hvordan.

Worko spesialiserer seg på levering av ferdigheter innen IT. Vår gode kunnskap om rammer og programmeringsspråk gjør at vi er vant til å veilede selskaper om hvilken app-utvikler de bør se etter. Vi vet at det kan føles som en jungel i dag, men kort sagt, apper for iOS-enheter blir vanligvis utviklet på programmeringsspråket Swift, mens apper for Android-enheter vanligvis utvikles i Kotlin. Du kan også bruke Rammeverkene React Native eller Flutter som fungerer for både iOS og Android – men med noen begrensninger for grafikkintensive apper. Vi hjelper deg med å veie fordeler og ulemper basert på forretningsplanen for å komme frem til hvilken erfaring du trenger.

Å tiltrekke kandidater innenfor yrker med stor mangel, er utfordrende. Vår anbefaling er derfor at du starter med å gå gjennom strategien for tilførsel av ferdigheter. Les om hvordan Worko rekrutterer strategiskt i IT-sektoren.

Her er våre beste tips for deg som leter etter app-utviklere:

  • Rekruttere proaktivt: Proaktiv rekruttering skaper betydelig bedre forutsetninger for å få riktig apputvikler på plass i tide sammenlignet med å starte rekrutteringsprosessen først når det oppstår en nødssituasjon. Ta vare på dine årlige kompetansebehov – hvilke prosjekter, leveranser og endringer står du overfor? La det være veiledende for din kompetanseforsyning for å få en jevn tilstrømning av egnede kandidater.
  • Kontakt potensielle kandidater kontinuerlig: Ettertraktede app-utviklere har ofte attraktive jobber – derfor er det du som må søke kontakt med dem. Ta kontinuerlig kontakt for å sikre at de ikke glemmer bedriften din og for å holde oversikt over tilgjengeligheten. Selv om timingen ikke er riktig for øyeblikket, kan det være interesse for å bytte jobb senere.
  • Skreddersy jobbtilbudet ut fra kandidatene: App-utviklere kjenner sin verdi på markedet og har ofte allerede sikre arbeidsforhold og gode fordeler med sin eksisterende arbeidsgiver. For å tiltrekke deg kandidater må du derfor forstå hva som er etterspurt og tilpasse tilbudet så godt du kan.